Tutustu yleisimpiin puunveistossa käytettyihin työkaluihin!

Puun kaiverrus voidaan tehdä helpoksi ja hauskaksi vain käyttämällä oikeita kaiverrustyökaluja. Puun valintasi tulee myös olla ihanteellinen. Mutta jos olet amatööri tai haluat vain teroittaa puunveistotaitojasi, kaiverrustyökalujen perussarja riittää. Kun edistyt edistyneille tasoille, jotka sisältävät yksityiskohtaisia ​​kaiverrustekniikoita, joudut käyttämään kehittyneitä työkaluja, joista osa on kalliita. Harkitse tätä mielessä seuraavia työkaluja puunveistoprojektillesi.
Veitset veistämällä
Jokainen puuseppä kertoo sinulle tosiasian, että kaiverrusveitsi on yksi tärkeimmistä puuntyöstötyökaluista. Hän kertoo myös, että kaiverrusveitset ovat erimuotoisia ja -kokoisia. Niitä käytetään pääasiassa katkaisuun, leikkaamiseen, puupalojen silppuamiseen ja leikkaamiseen.
Penkkiveitset
Penkkiveitsi on erityinen kaiverrusveitsi, jota käytetään puukuvioiden jäljittämiseen. Niitä käytetään myös monimutkaisten kuvioiden kaivertamiseen ja pisteytykseen. Niitä ei pidä sekoittaa edellä mainittuihin kaiverrusveitsiin.
Taltta
Se on korvaamaton kaiverrustyökalu. Talttatyyppejä on useita, joita käytetään erilaisissa kaiverrustekniikoissa. Taltan terän leveys ja muoto määräävät usein tietyn taltan tyylin. Siksi on oltava erittäin varovainen valittaessa talttoja erilaisiin puunveistoprojekteihin. Viistereunaiset talttat voivat olla suosittuja, mutta kuten olet jo arvannut, niitä ei voi käyttää kaikissa puunveistoprojekteissa.
Gouge
Se on jälleen yksi välttämätön työkalu puun kaivertamiseen. Siinä on kaareva leikkuureuna, jonka ansiosta kaikkien työkalua käyttävien on helppo luoda matalia ja syviä onteloita puuhun. Kuten talttoja, niitä on eri tyyppejä, joten varmista, että käytät oikeaa kaiverrusta oikeaan puunveistoprojektiin. Muita yleisiä puuntyöstössä käytettyjä työkaluja ovat rifflers, coping-sahat, kalanpyrstö ja vinotaltta.